Csoport


Az óvodában egy vegyes összetételű csoport működik. A 2020./2021-es nevelési évben 14 gyermek várható, így a nemek aránya: 7 fiú és 7 lány. A családok szerkezete többségében ép, testvérek is járnak a csoportba.
Érdekes, hogy a fiúk, lányok játéka egyre többször külön válik és a kisebbek, nagyobbak érdeklődési köre is más. A fiúk szívesen építkeznek a szőnyegen, az asztalnál a legó a dupló kerül előtérbe, míg a lányok a babakonyhai tevékenységeket részesítik előnyben. A szerepjátékok alkalmával megjelenik a babázás, a fodrászos, az orvosos, a kutyás játék. Mindkét nemre jellemző a szabályjátékok használata: társas játék, kirakó, memória, dominó. Rendkívül közkedvelt a vizuális tevékenység, mely szintén folyamatosan a gyermekek rendelkezésére áll: gyurmázás, vágás, ragasztás, rajzolás, színezés, rajzeszközök kipróbálása. Bábozás alkalmával székekből, asztalból paravánt építenek és kitalált meséket próbálnak eljátszani, verseket, mondókákat mondogatnak, énekeket énekelnek. A gyermekek mozgásigénye rendkívül nagy, ezért igyekszünk minél több időt a szabadban tölteni, előtérbe helyezni a mozgásos játékokat.
A tevékenységek szervezése során igyekszünk változatos, tartalmas tapasztalatszerzési lehetőségeket biztosítani számukra. Figyelembe vesszük életkorukat, képességeiket, érdeklődésüket, meglévő ismereteiket. Törekszünk a szűkebb-tágabb környezet, a hagyományok folyamatos megismertetésére, a természeti változások szépségének a felfedezésére és alkalmat teremtünk a kiskertünk gondozására is.


Kapcsolat

Balassagyarmati Központi Óvoda Patvarci Hársfavirág Tagóvoda
2668 Patvarc, Gyarmati út 48.

Óvodavezető: Knyazoviczkiné Rutai Gabriella

Tagóvoda-vezető: Majoros Zsoltné

Telefon:
+36 35 302 102

E-mail:
ovodapatvarc@freemail.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek:
6.45 - 16.45

Intézményi védőnő: Csábi Károlyné

Intézményi orvos: Dr. Bevelagva Gabriela

Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat: Rubik Réka

Logopédus: Bagyal Anett

Fejlesztőpedagógus: Boros Andrea